Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přečetl jsem si Korán a musím s vámi nesouhlasit. To náboženství je samo o sobě velmi nenávistné. Takže příčinu nelze hledat pouze v nesmyslném rozboření Iráku (jakkoliv tato naprosto diletantská akce zvýšila příliv muslimů do Evropy) a dalších zemí.

0 0
možnosti
MK

Autore, značně povrchní názor. Kdybych měl, dle Vašeho způsobu problém radikalizace zestručnit, řekl bych, že radikalizace je zakotvena už v prvotním samotném šíření islámu (vždy ohněm a mečem), v přílivu petrodolarů hlavně do SA, která podporuje Muslimské bratrstvo (1928) a další radikální hnutí, a v neposlední řadě vznik židovského státu.

Za největší chybu pokládám nedokončenou první válku v zálivu (obrana napadeného Kuvajtu), kdy starej Bush měl dojít až do Bagdádu. 2. vstup do Iráku byla chyba.

2 1
možnosti
Foto

A co by starej Bush v tom Baghdadu pak delal? 8-o ...... Mimochodem, tento clanek je plodem clanku lidi jako jste vy ... Mlady clovek bez hlubsiho zamysleni pak hlasa teze, casti citatu a manipulacnich propagandistickych polopravd ... pro me pomerne smutna zalezitost

0 4
možnosti
MR

M83i17l79a17n 68R73a69d69e62k

23. 3. 2015 18:33

jak chlapecku vysvetlis ze pred 1400 lety neexistovaly USA, Evropa se nevmesovala, a oni zautocili prvni, Spanelsko, jih Francie, brehy Italie.....kdyz Mustafa Kara zautocil az na Viden, to bylo take proto ze by se Evropa vmesovala? Tenkrat uz vubec ne, jak to vysvetlis?

To co se deje dnes je slaby cajicek oproti davnym dobam. A ty si myslis ze ´pouze bily pan je schopen neco takoveho vyvolat, ostatni jsou meneceni ci co?

6 2
možnosti
MK

Neobyčejně naivní, bez znalostí historických faktů a souvislostí.

Umírnění muslimové prakticky zanikli již před 2.světovou válkou a to zásluhou muftího Amína al-Husajního. Ten totiž umírněné muslimy opravdu fyzicky likvidoval (protože chtěl "vyhubit" smířlivost k Židům) a kdo chtěl tomuto osudu uniknout, musel se dát k radikálům. Odehrálo se to o 40 let dříve, než se USA poprvé angažovali na Blízkém východě.

6 1
možnosti
KM

K67a61r76e91l 16M55a19s56e79k

23. 3. 2015 18:26

Fakt? Ve kterých zemích je likvidoval? ;-D

1 1
možnosti
PS

Jestli žijete v domnění, že se Západ a USA podílí na radikalizaci islámu, tak celý problém vidíte hodně zploštěle. Západ jsme i my, naše republika, a netuším jak se na radikalizaci podílela. Navíc islám ve své čisté formě, jak ho vidíme v některých arabských zemích, je radikální už ve své podstatě. Jeho šíření, přístup k nevěřícím a Židům, k ženám, šárija. Je to uvnitř islámu, jenom díky globalizaci a větším technickým možnostem má islám šanci expandovat a zasahovat i do tradičních křesťanských zemí. Je to chyba multikulti politiky a benevolenci politiků k migraci. Domů si pustíte jenom toho, koho si sami vyberete, ne všechny, kteří stojí u dveří.

7 1
možnosti
MO

Evropská imigrační politika je sebevražedná. Australané přitvrdili a posílají ty různé Somálce a jiné muslimy na Nauru. Je třeba si vzít příklad a chovat se tak abychom přežili.

5 1
možnosti
KM

K73a98r45e17l 24M72a60s58e27k

23. 3. 2015 17:42

Evropská imigrační politika neexistuje a každý stát nastavuje tu svou podle svého uvážení.

1 3
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Student původem ze západočeských Rokycan. Vystudoval gymnázium a nyní studuje strojní fakultu ZČU a zajímá ho ode-všeho něco. Specialista na biodegradovatelné polymery a aditivní technologie. Píšu zejména o počítačích, elektronice a mých pohledech na určité věci.