Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

Pamatuji dobu, kdy má (bývalá) firma měnila počítače (vč. monitorů) za novější (staré měly malou paměť, malý HD, pomalejší procesory). Vyřešili to tak, že nabídli zaměstnancům staré PC za jednotnou cenu 100Kč.

Čistě z finančního hlediska to bylo pro firmu velmi výhodné. Za odpad by museli zaplatit výrazně větší poplatek. Těch 100Kč bylo na zaplacení byrokracie spojené s odprodejem a vyřazení PC po účetní stránce ;-D.

Dětem zaměstnanců to ještě pár let posloužilo k výuce. Dokonce na tom šly hrát i méně náročné hry. Jen OS musel být vymazán. Firma to vyřešila formátováním HD.

Samozřejmě by to nevyřešilo problém připojení k www a hlavně platbu za DATA, SW a jiné další maličkosti.

O nutnosti vybavit učitele náležitým PC, kamerou a patřičným SW se vůbec nemusíme bavit. Elektrikáři si do práce u zaměstnavatele nemusí nosit svůj vercajk měřící přístroje ... Navíc o jednotnosti a kvalitě SW můžu jen pochybovat. Očekávám, že to bude v našich krajích podobné jako při vzniku DOS/WIN. Na trhu vyhráli, ale zdaleka to nebylo kvalitou :-P!

0 0
možnosti
BH

Učitel co nemá z nadprůměrného platu vlastní noťas by snad ani neměl učit. Sociáno zajistit propůjčením zařízení výhodného pouze pro potřeby výuky se zástavou že sociálních dávek. Připojení umožnit kolem úřadů vyplácejících dávky a zajišťujících státní správu...

Asistenti mohou pomáhat o 106 a nikoho dalšího nebudou rušit.

0 0
možnosti
Foto

Páni politikové a zejména zákonodárci, o jejichž služební "noutbuky" se jim ve věci nerušeného provozu stará na 100 procent stát, nemají ani nejmenší tušení, kolik a co v normálním životě asi tak stojí peněz...[>-];-(

2 0
možnosti
PB

R^ dobře napsáno

2 0
možnosti
LK

Teda to je blábol... nakoupíme staré plečky nejlépe každou jinou a posereme se z toho

0 5
možnosti
AM

A85d20a81m 51M38a55l15ý

10. 9. 2020 10:49

Nebo musíme schrastit 5 a půl miliardy Kč na nové notebooky pro učitele a sociálně slabé žáky :-/

Z toho se nepo..reme?

3 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Student původem ze západočeských Rokycan. Vystudoval gymnázium a nyní studuje strojní fakultu ZČU a zajímá ho ode-všeho něco. Specialista na biodegradovatelné polymery a aditivní technologie. Píšu zejména o počítačích, elektronice a mých pohledech na určité věci.